Domov | O Podjetju | Tehnološka konferenca | Novice | Facebook | Sitemap | RSS | Iskanje | Galerija | Obrazci | Certifikati kakovosti
Anet
Mehanika
Bosch.ai
Bosch.ai

ZAVORNI SISTEMI,

FILTRI

Največji proizvajalec avtomobilskih delov na svetu. Sodeluje skoraj z vsemi proizvajalci vozil na svetu. Odlikuje ga njegova osredotočenost na kakovost in razvoj novih avtomobilskih delov. Ravno zaradi velikega vlaganja v razvoj so eno vodilnih podjetij na področju usposabljanja serviserjev. Zelo poznani so po svoji mreži Bosch Car Servis, katero odlikujejo zelo visoki standardi usposobljenosti zaposlenih in vgradnja materialov, ki ustrezajo OE kvaliteti ali so kompatibilni z OE kvaliteto.

http://www.bosch.si/

delphi

ZAVORNI SISTEMI,

HIDRAVLIKA,

PODVOZJE,

EGR VENTILI

Podjetje DELPHI je s svetu znano kot največji proizvajalec vseh vrst avtomobilskih vgradnih delov, ki jih dobavlja vsem avtomobilskim tovarnam po svetu. Njihovi najpomembnejši programi, ki jih naše podjetje zastopa na slovenskem trgu so: zavorni sistemi, hidravlika in podvozje.

http://delphi.com/

p1 Logos.pdf

ZAVORNE PLOŠČICE

S skoraj 1300 zavornimi ploščicami je TRW največji dobavitelj zavornih ploščic za evropske in azijske proizvajalce vozil. Za proizvajalce avtomobilov in neodvisne trge vsako leto proizvedejo 12 milijonov zavornih diskov. Proizvodnja TRW zavor zajema 98% zavornih aplikacij avtomobilskega trga. Z novostmi so med prvi na trgu in strankam nudijo originalno kakovost izdelka.

http://www.trw.com/

monroe pisava slo.ai

AMORTIZERJI,

VZMETI

Vodilni proizvajalec amortizerjev na svetu z 80-letnimi izkušnjami za boljšo varnost. AMORTIZERJI so izredno pomemben člen za optimalno delovanje gum in zavor ter vplivajo na vozilo pri zavijanju, ustavljanju in pri njegovi stabilnosti. Skupaj z rednimi pregledi zavornega sistema in gum amortizerji MONROE premikajo mejo vaše varnosti. Poleg amortizerjev smo dodali v ponudbo tudi Monroe vzmeti, ki so OE kvaliteta, saj je Monroe proizvajalec vzmeti za prvo vgradnjo.

http://www.monroe.com/

Fram.eps

ČISTILCI ZRAKA,

ČISTILCI OLJA,

ČISTILCI GORIVA,

ČISTILCI ZRAKA KABINE

Proizvajalec čistilcev zraka, olja, goriva ter zraka kabine FRAM je v svetu znan po svoji visoki kvaliteti materialov, ki zadostujejo tudi vsem najnovejšim ekološkim zahtevam na tem področju. Še posebej pa ga odlikuje njegov izredno širok izbor čistilcev, saj skorajda ni osebnega, poltovornega ali tovornega vozila, za katerega ne bi v svoji ponudbi imeli ustreznega čistilca.

http://www.fram.com/

Clean Filters

FILTRI

Proizvajalec čistilcev zraka, olja, goriva in kabine. Leta 2004 je pridobil standard ISO/TS 16949:2002, kar je omogočilo resnejši prodor na OE trg. Leta 2009 je prejel med 15.000 dobavitelji Skupine Fiat priznanje za najboljšega dobavitelja. Na OEM/OES področju delajo za Iveco, Fiat, Alfa Romeo, Lancia, BMW, Ford, Renault in le 12% od cca. 11 mio filtrov kot jih letno proizvedejo prodajo na domačem italijanskem trgu, ostalo pa izvozijo.

http://www.clean.it/

Herth + Buss

FILTRI

Proizvajalec čistilcev zraka, olja, goriva in kabine specializiran za azijska vozila. Odlikuje jih kvaliteta in natančnost izdelave filtrov, ki so ekvivalentni originalu. Poleg filtrov ponujajo vse za azijska vozila (tudi električne komponente).

http://www.herthundbuss.de/

logoSKF.psd

KOLESNI LEŽAJI, NAPENJALCI IN VODILNA KOLESA ZOBATIH JERMENOV, LEŽAJI AMORTIZERJEV, NAPENJALCI MIKRO JERMENOV, VODNE ČRPALKE

Podjetje SKF ustanovljeno leta 1907. Danes je podjetje prisotno na vseh celinah sveta in je zastopano v 130 državah. Je tudi vodilni svetovni dobavitelj izdelkov, rešitev in storitev na področju ležajev, tesnil, mehatronike in mazalnih sistemov. Storitve podjetja vključujejo kvalitetno tehnično podporo, vzdrževanje, spremljanje stanja in usposabljanja. Na Evropskem trgu je SKF znan kot največji proizvajalec kolesnih ležajev v avtomobilski industriji.

http://www.skf.com/

snr.ai

KOLESNI LEŽAJI, NAPENJALCI IN VODILNA KOLESA ZOBATIH JERMENOV, VODILNA KOLESA ZOBATIH JERMENOV, LEŽAJI AMORTIZERJEV, NAPENJALCI MIKRO JERMENOV

Podjetje SNR je proizvajalec vseh vrst ležajev, ki se uporabljajo v vozilih ter v industriji. Skoraj 80% svojih razvojnih ter proizvodnih zmogljivosti namenja avtomobilskim ležajem, ostali del pa industrijskem ležajem, medtem ko je pri vseh pomembnejših konkurenčnih proizvajalcih ravno obratno. Njihove izdelke srečamo skoraj v vsakem novem avtomobilu, kar potrjuje visok nivo kvalitete njihovih izdelkov.

http://www.snr-bearings.com/

ruville

KOLESNI LEŽAJI, NAPENJALCI IN VODILNA KOLESA ZOBATIH JERMENOV, VODILNA KOLESA ZOBATIH JERMENOV, LEŽAJI AMORTIZERJEV, NAPENJALCI MIKRO JERMENOV


Podjetje Ruville spada v skupino Schaeffler, ki je vodilni proizvajalec ležajev na svetu in je hkrati svetovno priznan dobavitelj kvalitetnih in specialnih proizvodov in sistemov motornega sklopa, transmisije ter šasije v avtomobilski industriji. Kot član skupine Schaeffler je podjetje ves čas v stiku s proizvajalci vozil iz vsega sveta, kar jim omogoča dobavo avtomobilskih rezervnih delov visoke kvalitete oz. OE kvalitete. Enako kot OE kvaliteta pa jim veliko pomeni tudi ustrezna podpora svojim partnerjem, zato jim nudijo odlične logistične storitve, komunikacijske sisteme in ustrezne izobraževalne programe.

http://www.ruville.de/

Valeo.eps

SKLOPKE,

KABINSKI FILTRI

Valeo je prvi dobavitelj sklopk na svetu za proizvajalce originalne opreme osebnih vozil. Sklopke Valeo so zasnovane in proizvedene po standardih OE, njihov glavni cilj pa je ponuditi najkvalitetnejše sklopke na trgu, zato lahko pričakujete dolgotrajno in kvalitetno delovanje njihovih izdelkov. Kot eden glavnih proizvajalcev kabinskih sistemov so razvili tudi ponudbo kabinskih filtrov, ki izstopajo po svoji zelo kakovostni izdelavi in zelo majhni propustnosti umazanije v potniški prostor.

http://www.valeo.com/

gates.ai

VRHUNSKA JERMENA

GATES je vodilni na področju razvoja vseh vrst jermenov za avtomobilsko industrijo. Svoje izdelke dobavlja kot originalne dele vsem proizvajalcem avtomobilov na svetu.

http://www.gates.com/

kwp.ai

VODNE ČRPALKE ZA AVTOMOBILSKE MOTORJE

Podjetje KWP je največji evropski proizvajalec vodnih črpalk za osebna ter poltovorna vozila v Evropi. Na leto jih izdela več kot 2 milijona. Poleg vodnih črpalk proizvaja tudi kolute zavor.

http://www.kwp.it/

p1 Logos.pdf

SKLOPKE,

VZTRAJNIKI,

TRANSMISIJSKE KOMPONENTE,

LOPUTE

Že od samega začetka je bila prvotna dejavnost LUK-a proizvodnja in razvoj sistema avtomobilskih sklopk. Že kratica LuK izhaja iz nemškega jezika ≈Lamellen und Kupplungsbau«, kar si v prevodu lahko razlagamo kot proizvajalci lamel in sklopk. LuK-va pot do uspeha se je začela z razvojem in proizvodnjo sklopk, vendar to blagovno znamko danes po svetu poznamo še po proizvodnji vztrajnikov, transmisijskih komponent, loputah, traktorskih rezervnih delih itd.

http://www.luk.de/

payen.ai

MOTORNA TESNILA

PAYEN je v svetu priznan kot vodilni proizvajalec motornih tesnil. Payen-ova tehnologija proizvodnje tesnil je najnaprednejša na tem področju, kar Payen uvršča na vodilno mesto med proizvajalci tesnil. Noben drug proizvajalec pri razvoju in izdelavi ne uporablja toliko različnih materialov za zagotovitev popolnega tesnila za vsako aplikacijo posebej kot to dela PAYEN.

http://www.federalmogul.com/

walker.ai

IZPUŠNI SISTEMI

WALKER je eden izmed dveh največjih proizvajalcev izpušnih sistemov ter katalizatorjev, ki se pojavljajo na evropskem trgu.

http://www.walkerexhaust.com/

budweg.ai

ZAVORNE KLEŠČE,

ZAVORNE GUMICE,

VODILA,

ZAVORNI BAT,

VZVOD ROČNE ZAVORE

Budweg je s skoraj 5000 različnimi tipi zavornih klešč zagotovo največje podjetje tega tipa v Evropi ter močno ekološko usmerjeno, saj dajejo z obnovitvijo starih klešč velik doprinos k ohranjanju okolja in varčevanju energije v svetu. Problem sistema ročne zavore pri disk zavorah uspešno rešujejo tako, da ohranijo in obnovijo samo ohišje iz gusa ali alumunija, ostale sestavne dele iz gume in kovine pa nadomestijo z novimi. Na svoje proizvode nudijo 2 leti garancije brez omejitve kilometrov.

http://www.budweg.com/

ferodo

ZAVORNI SISTEMI

Ferodo Premier zavorne ploščice se drugo leto zapored nahajajo kot originalna oprema v 8-ih od 10-ih najbolje prodajanih modelov avtomobilov na evropskem trgu. Po statistiki analizatorja avtomobilskega trga JATO Dynamics so bili v letu 2009 najbolje prodajani modeli avtov v Evropi opremljeni s Ferodo Premier ploščicami v prvi vgradnji.

http://www.ferodo.com/

national

SKLOPKE, ZAVORNI KOLUTI

Podjetje NATIONAL sodi med vodilne britanske proizvajalce sklopk z mednarodnim slovesom. Kot podjetje, ki proizvaja kakovostne izdelke za ugodno ceno, je prejelo visoka priznanja za reciklirane izdelke, obenem je med prvimi prejelo certifikat BS EN ISO 9002. Ta zagotavlja skladnost razvoja, proizvodnje in dobave izdelkov NATIONAL z visokimi mednarodnimi merili. NATIONAL je začel z recikliranjem sklopk že leta 1977 in do danes postal eno največjih samostojnih evropskih podjetij te vrste. NATIONAL s svojo zavezanostjo varstvu okolja prispeva k ohranjanju naravnih virov za bodoče rodove. Zavorne diske in bobne izdelujejo na podlagi dvajsetletnih izkušenj. Njihova visoka merila skozi celoten proizvodni proces zagotavljajo trajno učinkovitost in vrhunsko kakovost slehernega izdelka.

http://www.national-auto.co.uk/

sachs

SKLOPKE

Sachs, vodilni evropski proizvajalec sklopk za prvo vgradnjo, deluje v krogu skupine ZF. V svojem modernem razvojnem centru razvijajo sklopke in dele prenosnega mehanizma za večino proizvajalcev motornih vozil vseh razredov, od osebnih in tovornih vozil do Formule 1. Sklopke SACHS dosegajo in presegajo specifikacije za prvo vgradnjo v vozila. Kot dolgoletni dobavitelj delov za prvo vgradnjo podjetje SACHS uporablja le najkakovostnejše sestavne dele in obloge brez azbesta. Da bi dosegli prvotno stanje pri obnovi vašega vozila, ponuja SACHS zaključene garniture sklopk, ki omogočajo celostno zamenjavo na en mah. Sklopka predstavlja pomemben del varnostni vašega vozila. Sklopke SACHS jamčijo gladko prestavljanje in zanesljiv prenos moči. Zasnovane so tako, da prenašajo najtežje obremenitve in tako zagotavljajo dolg rok uporabe.

glo

HOMOKINETIČNI ZGLOBI

Tovarna homokinetičnih zglobov GLO je bila ustanovljena leta 1978 v Italiji. V zadnjih letih so investirali milijone dolarjev tako v razvoj modernih proizvodnih sredstev in tehnologije kot tudi v sistem kontrole kvalitete. Z visoko kakovostjo, ki jih uvršča v kvalitetni vrh proizvajalcev zglobov za prvo vgradnjo, so pridobili certifikat kakovosti ISO 9001 in pogodbe z mnogimi proizvajalci vozil. Postali so tudi član skupine Metaldyne, ki razvija in oskrbuje avtomobilsko industrijo z visoko kvalitetnimi sestavnimi deli in sklopi.

moog

PODVOZJE

MOOG je v ZDA že dolgo znana blagovna znamka z izjemno kvalitetnimi proizvodi, ki jih dobavlja večini ameriških proizvajalcev avtomobilov za prvo vgradnjo. Zaradi visoke kakovosti so jo izbrali za dobavitelja praktično vsi udeleženci ameriškega NASCAR tekmovanja. Je v lasti korporacije Federal Mogul, ki je bil do nedavnega tudi lastnik znanega proizvajalca delov podvozja TRW. Blagovno znamko TRW je pred nekaj leti odkupil LUK, sama proizvodnja pa je ostala Federal Mogulu. Zato so se odločili izdelke obeh proizvajalcev združiti pod skupno blagovno znamko, ki je v Evropi hitro postala znana po vrhunski kvaliteti. Z njo nadaljujejo uspešno delovanje tako na področju prve vgradnje kot na prostem trgu rezervnih delov. MOOG je za potrebe sodobne vožnje razvil M2 tehnologijo. Zaradi izboljšane gibljivosti v vseh pogojih delovanje omogoča takšna konstrukcija boljšo odzivnost podvozja in krmilnega mehanizma. Sprva so M2 tehnologijo uspešno preverjali na tekmovalnih avtomobilih NASCAR serije. Danes je na voljo za večino cestnih vozil.

boge

AMORTIZERJI

Amortizerji BOGE so izdelek vodilnega evropskega proizvajalca, ki deluje v okviru skupine ZF in so v veliki meri namenjeni prvi vgradnji. Narejeni so na isti proizvodni liniji kot amortizerji, namenjeni dobavi proizvajalcem vozil. Prodajajo jih tudi pod blagovno znamko Sachs. BOGE vam ponuja odlične blažilnike za vsako priložnost, saj jih razvija in izdeluje po strogih merilih, ki veljajo za prvo vgradnjo v vozila. Ne glede na to, kateri blažilniki sodijo v serijsko opremo vašega vozila, z amortizerji BOGE automatic bo vožnja varna in udobna kot v novem avtu.

fag

KOLESNI LEAŽJI

FAG je najstarejša tovarna krogličnih ležajev na svetu. Prav njen ustanovitelj g. Kuegelfischer je izumitelj postopka industrijske izdelave jeklenih kroglic, ključnega sestavnega dela ležaja. Dolga tradicija povezav z avtomobilsko industrijo in kvaliteta, ki jih uvršča na vodilno mesto pred ostalimi proizvajalci, so razlog, da ležaje FAG uporabljajo za prvo vgradnjo praktično vsi nemški proizvajalci avtomobilov. Ker se zahteve avtomobilske industrije precej razlikujejo od potreb ostalih uporabnikov ležajev, je pred nekaj leti podjetje FAG kupilo mlado podjetje HK-Autoteile, ki se od tedaj zanje ukvarja z distribucijo ležajev za avtomobilski trg. Med izdelki, ki jih ponujajo, so: goli kolesni ležaji, izredno širok izbor garnitur kolesnih ležajev, ki vključujejo vse dele, potrebne pri zamenjavi ležaja, ležaje natezalcev in natezalce jermenov ter garniture zobatih jermenov.

csgermany

VZMETI

Je mlado nemško podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo vzmeti. Ustanovitelji podjetja so bili pred tem na vodilnih mestih pri različnih proizvajalcih vzmeti. Izkušnje in pridobljeno znanje so jim omogočili postavitev sodobne proizvodnje z vrhunsko tehnologijo, kot tudi izbiro ustreznih materialov in optimalno površinsko zaščito. Rezultat so vrhunski izdelki, ki postavljajo standarde kakovosti celo proizvajalcem izdelkov za prvo vgradnjo. Superiorno kakovost dokazujejo tudi njihove Miniblock vzmeti, s katerimi so opremljeni nekateri modeli vozil BMW, Opel in Volkswagen. Za ta vozila je CS Germany razvil vzmeti, ki imajo do trikrat daljšo življenjsko dobo od originalnih. Tudi za te vzmeti, kot za ostale svoje proizvode, nudi CS Germany izjemno dolg garancijski rok.

airtex

VODNE ČRPALKE

Nekateri motorji uporabljajo za pogon črpalke zobati jermen. Pri takih je potrebno ob njegovi zamenjavi poleg natezalcev zamenjati tudi črpalko vode, ki mora biti zaradi tega še posebej kvalitetna. Okvara črpalke goriva običajno nima tako drastičnih posledic.Največkrat povzroči, da vozilo obstoji, česar pa si prav gotovo ne želi noben voznik.Ameriško podjetje Airtex je največji neodvisni proizvajalec črpalk vode in električnih črpalk goriva. S svojimi izdelki oskrbujejo mnoge proizvajalce avtomobilov in avtomobilskih motorjev. Od konkurenčnih se razlikujejo predvsem po kvaliteti posameznih najpomembnejših sestavnih delov, kot so ohišje, ležaji, tesnila in vetrnica. To velja tako za črpalke vode kot za električne črpalke goriva. Visoko raven kakovosti zagotavlja tudi avtomatiziran postopek preverjanja delovanja prav vsake črpalke, ki zapusti proizvodno linijo. Vgradnja vodne črpalke ali črpalke goriva Airtex zagotavlja voznikom dolgo uporabo vozila brez skrbi za delovanje motorja.

mahle

ČISTILCI ZRAKA, OLJA, GORIVA, ZRAKA KABINE

Kljub razširjenemu mnenju, da so filtri različnih proizvajalcev med seboj enaki, so to le na pogled. Bistveno se razlikujejo predvsem po kakovosti. Uporaba Mahle filtrov zagotavlja dolgotrajno delovanje motorja brez težav z njegovimi vitalnimi deli. Škoda, ki jo lahko povzroči uporaba nekvalitetnega filtra, je lahko nekaj desetkrat večja od vsote, ki smo jo prihranili ob nakupu cenenega, pri čemer se moramo zavedati, da sodijo filtri med cenejši potrošni material. Kvaliteto filtrov zaznajo tudi potniki, saj je zrak v kabini avtomobila opremljenega z Mahle kabinskim filtrom čistejši in prijetnejši. Za še večje udobje priporočamo uporabo filtrov s slojem aktivnega oglja, ki odstrani tudi neprijetne vonjave iz okolja. Vgradnja Mahle filtra je v skladu z uredbo o skupinskih izjemah popolnoma enakovredna vgradnji originalnega nadomestnega dela. Našim kupcem to omogoča zadovoljiti zahteve vzdrževanja vseh avtomobilov, tako starejših, kot novejših, ki so še v garanciji.

ina

NAPENJALCI IN VODILNA KOLESA ZOBATIH JERMENOV, NAPENJALCI MIKRO JERMENOV

NA že 60 let uspešno izdeluje napenjalce zobatih jermenov, mikro jermene ter vodilna kolesa. Zaradi njihove kreativnosti in odličnih materialov so tako prodajalci kot končne stranke zelo zadovoljni z njihovimi izdelki.

hutchinson

JERMENA IN NAPENJALCI

Hutchinson je na našem trgu nepoznavalcem razmeroma neznana blagovna znamka, medtem ko so se strokovnjaki z njihovimi proizvodi gotovo že večkrat srečali, saj je največ novih vozil, ki pridejo na naš trg, opremljenih z njihovimi jermeni. Blagovna znamka Hutchinson je znana kot največji evropski proizvajalec avtomobilskih jermenov za prvo vgradnjo, vendar so jih do pred nekaj let srečevali izključno na pooblaščenih servisih. Poleg izjemne kvalitete in zanesljivosti jih odlikuje inovativnost, saj so ravno oni prvi izdelali večkanalni (mikro) jermen, kot tudi njegovo najnovejšo elastično izpeljanko, ki ne potrebuje natezalcev.

ae

MOTORNI VENTILI

Na več kot 5.000 kvadratnih metrih proizvaja AE, podjetje v okviru Federal Mogula, več kot 4,5 milijona kosov letno. Fordu jih dobavljajo za vgradnjo v nove avtomobile že od leta 1985. Samo od leta 2000 so vložili več kot 4 milijone dolarjev v razvoj, saj le na ta način lahko sledijo vedno novim zahtevam proizvajalcev motorjev. Zato pa so ventili AE, tudi tisti namenjeni kasnejši vgradnji, narejeni natančno na enak način in z enakimi materiali, kot jih proizvajajo za tovarne Ford, Cummins, Perkins in Mercedes. Tako ste lahko mirni, da ste za primerno ceno kupili ventile, ki zagotavljajo izjemno kakovost, vzdržljivost in zagotavljajo kar najboljše delovanje motorja.

lemforder

NOSILCI MOTORJA, PODVOZJE

Lemforder je med poznavalci poznan predvsem kot največji proizvajalec delov podvozja za prvo vgradnjo. V koncernu ZF so pod to blagovno znamko združili tudi proizvode iz kombiniranih materialov gume in kovine, ki so jih prej prodajali pod razliËnimi znamkami Boge, Sachs in Lemforder. Tako v združeni ponudbi pod blagovno znamko Lemforder ponujajo širok izbor teh delov, ki so večinoma narejeni na isti proizvodni liniji kot originalni. Zaradi tega so ti deli, kot so nosilci motorjev, amortizerjev in deli podvozja, po kvaliteti enaki kvaliteti delov za prvo vgradnjo.

 

Klicni center:
01/ 583 03 30